Varför inträffade skogsbranden i Västmanland?

Var med och lyssna måndagen den 26:e mars, kl. 18.30-19.30, när Sven Olov Karlsson berättar vad som startade branden i Västmanland! Sommaren 2014 växte några gnistor till Sveriges största brand på hundratals år. Branden kostade miljoner, en person dog och många blev skadade eller fick fly. En av dem var Sven Olov Karlsson, som efteråt försökte utforska om det var mer än bara hetta och vind som orsakat katastrofen. Han fann en berättelse om ekonomiska nedskärningar, om klimatförändringar och om hur människans eldar genom årtusendena skövlat allt mer av världensnatur. Hör Sven Olov berätta om sin bok Brandvakten. Möjlighet finns att köpa boken under kvällen.

https://www.adlibris.com/se/bok/brandvakten-9789127149878

Samling: Naturskyddsföreningens rikskansli Åsögatan 115 2 tr.

Info & anmälan: Elsa Lindahl, elsa.k.lindahl@gmail.

com, tel 070-445 21 27.

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.