Lyckad fladdermusexkursion!

Fladdermusexkursionen vid Årstaviken gick utmärkt i måndags kväll. Vi var 20 personer, från tonåringar till seniorer. Vi gick längs vattnet från Årstalundens båtklubb mot Skanstull och tillbaka, och hörde med hjälp av ultraljudsdetektorer två arter, Vattenfladdermus (Myotis daubentonii) och Större brunfladdermus (Nyctalus noctula). De två arter vi hörde är bra exempel på de två olika typer av läten som fladdermöss vanligen har, s.k. FM-läte och CF-läte. Efter denna exkursion har deltagarna kunskapen att själva bege sig ut och lyssna efter fladdermöss (om de köper en ultraljudsdetektor dvs.).e65f6bdafb-mdau

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.